Educație prin cultură

Călătorie în Timp

 

Teatru Ambulant

Un nou concept de educație prin cultură în județul Timiș. În luna octombrie 2017, au fost jucate peste 20 de reprezentații ale spectacolului de teatru educativ, care are ca temă cunoasterea şi descoperirea istoriei (Marea Unire- formarea României moderne) în satele și comunele din județul Timiș.

Proiectul Călătorie în Timp – Teatru Ambulant este un proiect care constă în punerea în scenă a unor spectacole de teatru itinerant pentru aproximativ 2000 de tineri şi copii. Au beneficiat de acest proiect elevii din școlile din Chișoda, Becicherecu Mic, Moșnița, Săcălaz, Șag, Peciu Nou, Livezile, Giera, Moravița, Banloc și alte sate din județul Timiș.

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național(AFCN) și se desfasoara cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara, Inspectoratului Scolar Judetean Timis, al Televiziunii Romane si al Asociatiei Kratima.

Distribuție

Bogdan Spiridon, Marius Lupoian și Nicolae Pârvulescu

Text

Adrian Jivan

Regie

Adrian Jivan

Scenografie

Radu Muj și Valentin Anghel

Muzică

Heavydesigners

Marea Unire

Proiectul CENTENAR

Proiectul CENTENAR aduce în atenția publicului tânăr importanța cunoașterii operelor literare care dezbat subiectul Unirii din 1918. Astfel, povești ca „ Moș Ion Roată și Unirea” sau „ Moș Ion Roată și Cuza Vodă” revin în actualitate cu ajutorul a trei personaje care realizează un film artistic pe acest subiect.

Spectacolul se joacă atât în județul Timiș cât și în județul Hunedoara.

Publicul țintă este reprezentat de elevi din clasele I-VIII. Piesa este una educativă și interactivă.

Proiectul CENTENAR aduce în atenția publicului tânăr importanța cunoașterii operelor literare care dezbat subiectul Unirii din 1918. Astfel, povești ca „ Moș Ion Roată și Unirea” sau „ Moș Ion Roată și Cuza Vodă” revin în actualitate cu ajutorul a trei personaje care realizează un film artistic pe acest subiect. Spectacolul se joacă atât în județul Timiș cât și în județul Hunedoara. Publicul țintă este reprezentat de elevi din clasele I-VIII. Piesa este una educativă și interactivă.

Primește Invitație

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi invitații la spectacole, discount-uri la evenimente, noutăți culturale și multe altele.

YuHuu Learning

 

Before & After School

YuHuu Learning este un program de tip after-school născut în 2020 sub forma unor serii de ateliere educative și recreaționale pentru copii. Astfel aceștia pot participa la activități dintre cele mai variate – de la pictură, teatru, lectură, pian, canto și art-therapy până la cursuri de engleză, germană, robotică, bune maniere, supraviețuire, educație financiară, dezvoltarea memoriei și cultură generală. Pe lângă acestea, am creat mediul pentru ca cei mici să practice fitness, exerciții de kinetoprofilaxie și dans. 

Partenerul principal al proiectului este locul de joacă YuHuu Land.

Sticluța

Învățăm să reciclăm

Inspirația a pornit de la povestea unei sticle de plastic, care călătorește câțiva ani prin diverse locuri. Într-o zi, aceasta a obosit să vadă cum prin acțiunile umane constante, face rău naturii. Ea caută cu disperare o cale pentru a avea o cu totul altă soartă. Tu știi în cât timp se degradează plasticul?

Elevii din Timișoara au aflat modalitatea prin care o sticlă de plastic poate fi transformată într-un lucru util, printr-o serie de spectacole educative jucate în școlile din Timișoara.

Învățăm să reciclăm este un proiect al Asociației Teatru pentru Tine, co-finanțat de Primăria Municipiului Timișoara și care face parte din proiectele asociației de conștientizare și educare în rândul tineilor.

Partenerii proiectului sunt FITT TimisoaraNoi Re-CreamAsociaţia Natura din Romania

Parteneri media: TVR Timișoara