DESPRE NOI

Asociația Teatru pentru Tine este o asociație înființată în 2013 de către un grup de tineri actori și regizori din Timișoara. Scopul asociației este acela de dezvolta sectorul teatrului independent din partea de vest a țării și de a genera proiecte și programe educative folosind metode teatrale sau inspirate din teatru.

În 2013-2014 se plasează începuturile timide ale activității, prin organizarea de cursuri și ateliere de teatru pentru tinerii timișoreni, 2015 fiind anul în care asociația înflorește. Este organizat primul Festival de Teatru Lectură din România (Dramalogue) și un Festival de Teatru Independent- Festivalul Bastion, primul implementat prin programul cultural finanțat de fondurile SEE, al doilea fiind sprijinit de Administrația Fondului Cultural Național și Primăria Municipiului Timișoara.

Tot în 2015, asociația cunoaște și dimensiunea internațională a lucrului cu tinerii folosind metode teatrale, prin organizarea de ateliere în cadrul a două proiecte internaționale, finanțate prin programul Erasmus+.

În 2016, asociația se concentrează în special pe activism și educație, prin proiecte de flashmob de teatru în zone centrale ale orașului cu scopul de a atrage atenția asupra unor probleme ale societății- misoginism, lipsa de preocupare față de mediu, pericolele străzii, consumerism, etc.

În plus, 2016 este anul în care asociația pregătește spectacole de teatru pentru copii, precum Cei Trei Muschetari, proiecte ce se bucură de apreciere la nivel local. Anul 2017 este un an plin pentru asociație, debutând cu proiecte de flashmob și continuând cu organizarea ediției a doua Festivalului de Teatru Lectură Dramalogue, de această dată cu sprijinul AFCN.

De asemenea, tot în acest an, asociația derulează alte 3 proiecte: “Călătorie în Timp”, “Învățăm să reciclăm” și “Marea Unire – Mai mult decat o poveste”, proiecte ce aduc laolaltă temele educative: înțelegerea istoriei și reciclarea și protecția mediului cu instrumentele teatrului: jocul de rol, regia, scenografia.