Călătorie în Timp

Un nou concept de educație prin cultură în județul Timiș. În luna octombrie 2017, au fost jucate peste 20 de reprezentații ale spectacolului de teatru educativ, care are ca temă cunoasterea şi descoperirea istoriei (Marea Unire- formarea României moderne) în satele și comunele din județul Timiș.

Proiectul Călătorie în Timp – Teatru Ambulant este un proiect care constă în punerea în scenă a unor spectacole de teatru itinerant pentru aproximativ 2000 de tineri şi copii. Au beneficiat de acest proiect elevii din școlile din Chișoda, Becicherecu Mic, Moșnița, Săcălaz, Șag, Peciu Nou, Livezile, Giera, Moravița, Banloc și alte sate din județul Timiș.

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național(AFCN) și se desfasoara cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara, Inspectoratului Scolar Judetean Timis, al Televiziunii Romane si al Asociatiei Kratima.

Autorul și regizorului textului este Adrian Jivan, actor pe scena Teatrului Național din Timișoara, dar și o prezență în proiecte independente. Distribuția este alcătuită din tineri actori : Bogdan Spiridon, Marius Lupoian și Nicolae Pârvulescu. Scenografia este asigurată de Radu Muj și Valentin Anghel, iar muzica de Heavy Designers.