Festivalul Bastion

Belvedere

 

Anton vrea să scrie o piesă care să îi încununeze toate experiențele din viața sa de scriitor și de om, și, de data aceasta, este decis să meargă până la capăt. Deși are succes, nu este mulțumit cu scrierile sale de până acum. De fiecare dată când creează, el se droghează, iar din halucinațiile sale izvorăsc piesele. Anton este internat la un ospiciu unde se face terapie cu artă; ne aflăm în camera lui, deformată de creierul său, și asistăm la un spectacol din interiorul minții creatorului.

Rămâne să descoperim unde se află linia subțire dintre personajele reale și modul în care sunt percepute de o minte distorsionată.

Distribuție

Horia Săvescu, Claudia Ieremia, Raul Bastean, Costa Tovarnisky, Alexandru Pîntea, Eva Danciu, Teodor Pătrașcu

Regie

Marius Lupoian

Text

Ana-Maria Bamberger

Scenografie

Ioana Smara Popescu

Muzică

Octavian Horvath

Light design

Heavydesigners

Joc în groapa cu nisip

 

A Europlay fantasy după Michal Walczak, Biljana Srbljanovic și Amanita Muskaria

Joc în groapa cu nisip este structurat ca un spectacol instalație, nu în sensul unui decor instalație, ci a unor angoase comune care fac să coexiste mai multe personaje în același spațiu, pe care ni-l putem imagina Europa.

Actorii trasează, prin joc, conturul unor probleme europene: conviețuirea, adaptarea și depășirea conflictelor de identitate națională. Joaca in groapa cu nisip este, de fapt, o încercare de asumare performativă (atât din partea actorilor cât și a publicului) a identităților europene multiple:emigranți, minoritari, cetățeni europeni care își hrănesc dorul de cei dragi cu utopia unirii în și spre mai bine.

Distribuție

Marko Adzic , Alina Chelba, Cristina König, Costa Tovarnisky , Irene Flamann, Raul Andreas Horn, Oana Tudoran.

Regie

Jenniffer Corrales

Scenografie

Ioana Smara Popescu

Light design

Flavius Marusca

Sound Design

Flavius Marusca & Radu Ratz

Primește Invitație

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi invitații la spectacole, discount-uri la evenimente, noutăți culturale și multe altele.

Strada Nr. 4

 

Strada Nr. 4 este un spectacol de teatru contemporan, un spectacol intim despre oameni concreți, cu probleme și bucurii reale. Trei prieteni foarte buni se reîntâlnesc în casa în care au copilărit, înainte ca aceasta să fie demolată. Deși fiecare trăiește în diferite colțuri ale lumii și viețile lor sunt total diferite, punctul lor comun și ceea ce le reînnoadă prietenia este exact casa de pe strada nr. 4. Odată cu demolarea ei, se vor pierde și amintirile construite în ea.

Trei oameni conștientizează că fără acest loc și-ar pierde identitatea, creativitatea și umanitatea. Vor lupta, deci, pentru ele într-un spectacol evolutiv care le reface traseul de la trecut la prezent și invers.

Distribuție

Mălina Manovici, Bogdan Spiridon, Adrian Jivan

Regie

Adrian Jivan

Text

Adrian Jivan

Sound Design

Radu Racz

Light design

Heavydesigners

Frica cosmică

sau ziua în care Brad Pitt a devenit paranoic

Los Angeles în ceață. Tokyo în ambuteiaj. Bangladesh inundat. Oameni din toată lumea hrănindu-se cu nesaț cu aer condiționat. Și, într-un alt colț de lume, Brad Pitt ia decizia de a salva planeta de la cerul care urmează să se prăbușească. Pentru tot ceea ce se întâmplă, clima devine un țap ispășitor, supus atât blamării, cât și încercărilor declarative de a o vindeca. Dar este clima, de fapt, atât de vinovată pentru toate calamitățile sau culpa este doar ficțiune vândută vesticilor privilegiați?

Piesa „Frica cosmică sau ziua în care Brad Pitt a devenit paranoic” s-a citit în cadrul festivalului de teatru-lectură Dramalogue, tot în regia lui Ion Ardeal Ieremia.

Distribuție

Richard Hladik, Cristina Dumitru, Bogdan Spiridon

Regie

Ion Ardeal Ieremia

Text

Christian Lollike

Light design

Heavydesigners